Transformeren

Wat is transformeren? Wat gebeurt er in zo’n transformatie proces en waar is het goed voor?

Wat gebeurt er in zo’n transformatie proces en waar is het goed voor?

Deze antwoorden komen aan bod in mijn eerste blog.

Wanneer we in transformatie gaan is dat een eindeloos proces met vele hobbels op de weg, maar na ieder getransformeerde overtuiging of patroon komt er meer ruimte in je bewustzijn om de schoonheid van de aarde te ervaren. Je wordt je bewuster van je omgeving, kleuren worden intenser, vogeltjes fluiten harder.

Dit geeft zoveel JOY voor het leven hierdoor word je dankbaarder en zal je veel meer mooie momenten aangereikt krijgen in je leven.

Waarom gaan we nou precies in transformatie?

Iedereen op aarde wordt geboren met een zielsmissie, en heeft talenten die deze missie ondersteunen. Om bij die talenten te komen zul je oude belemmerende overtuigingen los moeten laten.

Hoe weet je nou of je doet wat bij je past en of je leeft vanuit jouw zielsmissie? Dat voel je, je word exited, super vrolijk letterlijk alsof je hart danst.

Dat wil niet zeggen dat het vanzelf gaat, vaak word je uitgenodigd om uit je comfortzone te komen en je over je angsten heen te zetten, daardoor groei je, word je blij en trots op jezelf en heb je jezelf geïnspireerd om door te groeien.

Wanneer we niet happy zijn of vaak ontevreden, geen voldoening ervaren in ons leven zowel werk als privé gaan we zoeken. Meestal begint zo’n proces bij eind 30 begin 40 jaar.
We zijn de jonge wilde jaren aan het afsluiten, dit is deel van het transformatieproces. Wanneer de katers te erg worden, slaaptekort je opbreekt en je dagelijks een dikke opgezwollen buik hebt in de avond.

Je gaat dan zoeken naar wat is goed voor me, waar voel ik me beter door, eet ik wel gezond? Al die vragen starten jouw transformatie process.

Dit is ook het opschonen van oude overtuigingen ontwikkeld in jeugd of zelfs vorige levens.

Door dit opschonen komt er ruimte voor nieuwe ideeën, inzichten en nieuwe helpende patronen.

Veel patronen die je ontwikkeld hebt in je jonge jeugd, hielpen je overleven die waren als kind dus heel erg helpend, als volwassene belemmeren ze je. Door opnieuw naar de dingen te kijken krijg je het inzicht dat het niet meer voor je werkt.

Bv: Als je als klein kindje geen aandacht kreeg ging je misschien heel hard schreeuwen en prompt waren daar je ouders en had je aandacht.

Nu de volwassen jij niet wordt gevoed in wat jij nodig hebt, kan je ook gaan schreeuwen tegen je man, kinderen, of erger tegen jezelf.

Door bewust te worden van je eigen gedrag en daar met compassie en liefde naar te kijken kun je zo’n patroon omdraaien en veel meer in liefde voor jezelf en anderen zijn.

Bewustwording daar gaat het om!

Alles om je heen zijn lessen en spiegels.

Heb je al eens naar de meest irritante persoon in je leven gekeken?

Kijk er eens naar. Wat vindt jij dan zo vervelend? Welk gedrag triggert er iets in jou? Wat zou jouw les hieruit kunnen zijn?

En als je dat gevonden hebt, zou jij je dan kunnen voorstellen dat jij zelf ook iets in meer of mindere mate van dat gedrag vertoont. Gewoon observeren, niet oordelen, grote kans dat je 1 van je schaduwzijde ontmoet. Door licht en liefde te sturen naar dat schaduw stuk kan je het transformeren.

Ik nodig je uit om deze periode eens wat vaker kennis te maken met jezelf en te kijken hoe jij reageert in bepaalde situaties. Zonder oordeel en met liefde naar jezelf en de situatie.

Want welke situatie zich ook voordoet, het zijn belangrijke lessen en alles gebeurt zoals het moet gebeuren, daarin zitten de verborgen zegeningen en kan je groeien.

Een mooiere wereld begint bij jezelf, word de mooiste ‘jij’ die je kan zijn. Dan geef je het licht door!

text icon

Namaste, Jennifer.